Seminar privind medierea, drept metodă alternativă de soluționare a litigiilor

La data de 30 martie 2019, la o vinărie din raionul Ialoveni, a fost organizat un seminar privind medierea, drept metodă alternativă de soluționare a litigiilor. Organizatorii evenimentului au fost Centrul de Soluționare Efectivă a Disputelor (CEDR), în colaborare cu Facultatea de Drept, a Universității de Stat a Moldovei, Departamentul de Drept Internațional și European, având drept participanți lectorii universitari ai Facultății de Drept. Drept speakeri ai evenimentului au fost: Grossman Andrzej- reprezentant al Centrului de Soluționare Efectivă a Conflictelor (CEDR) și Lefter Dumitru- Directorul Centrului de Mediere al Camerei de Comerț și Industrie a RM.

Seminarul divizat în module, a avut drept obiective primordiale următoarele:

  • Propagarea evoluțiilor de ordin juridic și a politicilor publice în domeniul promovării metodelor alternative de soluționare a litigiilor în mediul academic din domeniul formării inițiale universitare a juriștilor.
  • Promovarea necesității de introducere a cursurilor și modulelor referitoare la metodele alternative de soluționare a litigiilor în cadrul programului de învățământ universitar juridic.
  • Ameliorarea metodelor de predare în domeniul metodelor alternative de soluționare a litigiilor.

Seminar 2Participanții au făcut schimb de experiență a bunelor practici didactice, implicând cunoștințele teoretice în practică, prin rezolvarea interactivă a spețelor și jocurilor de rol. De asemenea, s-a discutat posibilitatea lansării cursului de mediere specializat, pe domenii interdisciplinare, bazat pe tehnici de instruire moderne, drept curs academic din domeniul formării universitare a juriștilor. Evenimentul a fost organizat cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Vezi sursa pozeLasă un răspuns